Acupunctuur

acupunctuur baarnAcupunctuur is een klassieke Chinese therapie en een onderdeel van de T.C.M.( Traditional Chinese Medicine). In het westen wordt acupunctuur gebruikt als aanvulling op de reguliere geneeskunde. Desondanks heeft de wereldgezondheidsorganisatie meer dan 50 aandoeningen beschreven waarbij deze met
acupunctuur succesvol kunnen worden behandeld.

Auriculotherapie is een vorm van acupunctuur waarbij via het oor wordt behandeld. Het is een succesvolle methode met een snel resultaat. In China zag men vele eeuwen geleden al de relatie tussen oorpunten en lichaamslokalisaties/ organen.

De Franse arts Nogier heeft het systeem verfijnd en met onderzoek onderbouwd. Hij wordt gezien als de grondlegger van de huidige moderne Auriculo Medicinae. In China heeft men grotendeels de puntlokalisatie en de behandelmethode van Nogier overgenomen.Wij zijn aangesloten bij de Nederlande Vereniging voor Acupunctuur en verplichten ons o.a. te houden aan hygiene, steriliteit van het materiaal en nascholing.

Behandeltarief en vergoedingen door zorgverzekeraars

Het behandeltarief is 57,50 euro inclusief eventueel verschuldigde BTW voor een behandeling. Komt u voor de eerste keer dan kost een intake plus behandeling 85,00 euro inclusief eventueel verschuldigde BTW. U kunt bij ons pinnen.

Het is ook mogelijk de nota thuis te ontvangen via Factoringmaatschappij FAMED.

Omdat hier kosten aan verbonden zijn is de behandeling 8,00 euro duurder.

Veel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen in de aanvullende verzekering . Een overzicht van vergoedende zorgverzekeraars is te vinden op het Internet.

Het beste kunt u zelf even bij uw zorgverzekeraar informeren of acupunctuurbehandelingen in uw
specifieke (aanvullende) polis worden vergoed.

Klikt u voor meer informatie op de kopjes links van de pagina.

Acupunctuur is een prima werkzame therapie maar kan nooit uw huisarts, of medicatie, vervangen of overbodig maken zonder advies van de voorschrijver. De informatie op deze website is zuiver informatief.

Praktijk Van Dijen neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor het verkeerd interpreteren hiervan.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten over onze behandelingen of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op